KONYHAKALANDOK | BAKONYI BETYÁRLEVES
Sziasztok! 😊
A mai bejegyzésben hoztam nektek egy nagyon finom leves receptet. Ez a leves nem más mint a Bakonyi betyárleves. Na de nem is húzom az időt, írom is nektek a receptet.
Hozzávalók:
- 1 ek. sertészsír
- 100 g füstölt szalonna
- 1 fej vöröshagyma
- 500 g sertéscomb
- só ízlés szerint
- bors ízlés szerint
- 1 db paradicsom
- 1 db paprika
- 2 ek. pirospaprika
- 1 db sárgarépa
- 1 db fehérrépa
- 200 g csiperke gomba
- 1 csokor petrezselyemzöld
- 100 ml tejföl
- 1 ek. búzalisz
- 1 ek. kapor
- 2 l víz
Csipetkéhez:
- 100 g búzaliszt
- 1 db tojás
- 2 csipet só
Elkészítés:
- A szalonnát zsírjára pirítjuk, majd rátesszük az apróra vágott vöröshagymát.
- Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és fehéredésig pirítjuk.
- Beletesszük a kockára vágott paprikát és paradicsomot.
- Megszórjuk pirospaprikával és felöntjük kb. 300 ml vízzel.
- Ezután hozzáadjuk a fehérrépát, a sárgarépát és a petrezselymet.
- Flöntjük a maradék vízzel. A habaráshoz a tejfölt csomómentesre keverjük a liszttel és a levesből merítünk hozzá 2 kanállal, majd a levesben alaposan elkeverjük ás felforraljuk.
- A csipetkéhez összegyúrjuk a tojást a liszttel és a sóval, majd a forrásban levő leveshez csipkedjük.
- Végül beletesszük a kaprot és összeforraljuk.
Remélem ízleni fog nektek is a leves. Nálunk nagyon hamar elfogyott, de nem is csodálkozom rajta, mert nagyon finom. Jó étvágyat nektek hozzá! 💋🎔
SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!
PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE
instagram:@ _brigitta_toth_
facebook: @brizs.brii
Megjegyzések
Megjegyzés küldése