KONYHAKALANDOK | KUKORICALISZTES, MAZSOLÁS SÜTEMÉNY
Hozzávalók
SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!
PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE
instagram: _brigitta_toth_
- 200 g tehéntúró
- 400 g görög joghurt
- 50 g mazsola
- 1 csomag sütőpor
- 100 g vaj
- 250 g kukoricaliszt
- 200 g cukor
- 150 g liszt
- 2 csomag vaniliás cukor
- 4 tojás
- 1 csipet só
Elkészítés
1. Egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet, a lisztet és a sütőport. A mazsolákat 30 percre beásztatjuk egy tálka vízbe.
2. Egy másik tálba a vajat, a négy tojássárgáját, és 100 g cukrot összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a 400 g joghurtot. Mindezt összekeverjük a lisztkeverékkel, és 30 percig pihenni hagyjuk.
3. 30 perc elteltével hozzákeverjük a masszánkhoz a túrót és a mazsolát. A négy tojásfehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót, majd kemény bahot készítünk belőle lassan hozzáadva a maradék 100 g cukrot és a 2 csomag vaniliás cukrot.
4. Finoman összekeverjük a habot a masszával, majd sütőben 180 °C 30-40 percen keresztül sütjük. Miután kihült a sütemény porcukorral lehintjük és szeleteljük.
PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE
instagram: _brigitta_toth_
Megjegyzések
Megjegyzés küldése