KONYHAKALANDOK | KUKORICALISZTES, MAZSOLÁS SÜTEMÉNY

Hozzávalók

  • 200 g tehéntúró
  • 400 g görög joghurt
  • 50 g mazsola
  • 1 csomag sütőpor
  • 100 g vaj
  • 250 g kukoricaliszt
  • 200 g cukor
  • 150 g liszt
  • 2 csomag vaniliás cukor
  • 4 tojás
  • 1 csipet só
Elkészítés

1. Egy tálban összekeverjük a kukoricalisztet, a lisztet és a sütőport. A mazsolákat 30 percre beásztatjuk egy tálka vízbe.

2. Egy másik tálba a vajat, a négy tojássárgáját, és 100 g cukrot összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a 400 g joghurtot. Mindezt összekeverjük a lisztkeverékkel, és 30 percig pihenni hagyjuk.

3. 30 perc elteltével hozzákeverjük a masszánkhoz a túrót és a mazsolát. A négy tojásfehérjéhez hozzáadunk egy csipet sót, majd kemény bahot készítünk belőle lassan hozzáadva a maradék 100 g cukrot és a 2 csomag vaniliás cukrot.

4. Finoman összekeverjük a habot a masszával, majd sütőben 180 °C 30-40 percen keresztül sütjük. Miután kihült a sütemény porcukorral lehintjük és szeleteljük.






SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!

PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE


instagram: _brigitta_toth_

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TESZT | CIEN MICELLÁS ARCLEMOSÓ

MÉREGTELENÍTÉS| HOGYAN CSINÁLOM?