KONYHAKALANDOK | CORN DOG


Hozzávalók
  • 12 db virsli
  • 300 ml búzaliszt
  • 300 ml kukoricaliszt
  • 1 csipet őrölt bors
  • 1 teáskanál só
  • 1 csomag sütőpor
  • 375 ml tej
  • 1 tojás

A sütéshez 

  • étolaj

Elkészítés

1. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük, közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is, és jó sima csomómentes tésztát keverünk. Nem szabad folyósnak lennie a tésztának, de ugyanakkor túl sűrűnek sem.


2. Az olajat felforrósítjuk. Míg melegszik a virsliket hurkapálcára szúrjuk, (én elfeleztem őket, bőven elég volt 1 hurkapálca 2 db virslihez) majd lisztbe forgatjuk, és kicsit lerázzuk, épp csak lisztes legyen, hogy ráragadjon a massza.

3. Egy hosszúkás pohárba töltjük a masszát, és beleállítjuk a virslit, úgy hogy ellepje az alját is a massza, majd a forró olajba tesszük.

4. Fel fognak jönni az olaj tetejére, szépen forognak maguktól, vagy segíthetünk is picit neki. 3 db corn dog-ot tegyünk be egyszerre sülni, vagy 4-et hogy legyen helyük forogni. Kb. 3 perc alatt szép barnára sülnek, akkor egy papírkéztörlőre szedjük.








SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!

PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE


instagram: _brigitta_toth_

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TESZT | CIEN MICELLÁS ARCLEMOSÓ

MÉREGTELENÍTÉS| HOGYAN CSINÁLOM?

KONYHAKALANDOK | KUKORICALISZTES, MAZSOLÁS SÜTEMÉNY