KONYHAKALANDOK | CORN DOG
- 12 db virsli
- 300 ml búzaliszt
- 300 ml kukoricaliszt
- 1 csipet őrölt bors
- 1 teáskanál só
- 1 csomag sütőpor
- 375 ml tej
- 1 tojás
A sütéshez
- étolaj
Elkészítés
1. A liszteket egy tálba tesszük, hozzáadjuk a sütőport, cukrot, sót, őrölt borsot és összekeverjük, közepébe tesszük a tojást, majd fokozatosan a tejet is, és jó sima csomómentes tésztát keverünk. Nem szabad folyósnak lennie a tésztának, de ugyanakkor túl sűrűnek sem.
2. Az olajat felforrósítjuk. Míg melegszik a virsliket hurkapálcára szúrjuk, (én elfeleztem őket, bőven elég volt 1 hurkapálca 2 db virslihez) majd lisztbe forgatjuk, és kicsit lerázzuk, épp csak lisztes legyen, hogy ráragadjon a massza.
3. Egy hosszúkás pohárba töltjük a masszát, és beleállítjuk a virslit, úgy hogy ellepje az alját is a massza, majd a forró olajba tesszük.
4. Fel fognak jönni az olaj tetejére, szépen forognak maguktól, vagy segíthetünk is picit neki. 3 db corn dog-ot tegyünk be egyszerre sülni, vagy 4-et hogy legyen helyük forogni. Kb. 3 perc alatt szép barnára sülnek, akkor egy papírkéztörlőre szedjük.
SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!
PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE
instagram: _brigitta_toth_
Megjegyzések
Megjegyzés küldése