KONYHAKALANDOK | TÖLTÖTT PADLIZSÁN

Sziasztok!

Ti is szeretitek a padlizsánt? Ha igen, akkor itt a helyetek. A mai napon hoztam nektek egy finom padlizsános receptet. 

Hozzávalók:

  • 15 dkg disznóhús
  • 5 dkg kenyér
  • 1 tojás
  • 2 dkg liszt
  • 1 kg padlizsán
  • 2 dl paradicsomlé
  • 3-4 gerezd fokhagyma
  • 1 köteg petrezselyem
  • 0,5 dl olaj-> vagy ennek megfelelő zsiradék
  • 2 dkg só
  • 0,2 dkg bors
Elkészítés:


1. A padlizsánokat megmossuk, lecsorgatjuk, a száras végüknél vékony karikányit levágunk belőlük. Kiszedjük a belsejüket úgy, hogy a szélük kb. 1 cm vastagságú maradjon.

2. A húst és a vízbe áztatott, majd kifacsart kenyeret kétszer átdaráljuk.

3. A darálékra ráütjük a nyers tojást, lisztet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, rátesszük az előzetesen vékonyra vágott és kivájt padlizsán részekkel együtt megpárolt hagymát, és az egészet jól összedolgozzuk.

4. A kivájt padlizsánokat meghámozzuk, megsózzuk, és kis ideig állni hagyjuk, hogy a kesernyés levet kiengedjék magukból, majd hideg vízzel kimossuk, lecsorgatjuk és megtöltjük őket. Egy lábasban vizet, paradicsom levet és kevés olajat vagy zsiradékot adunk hozzá, és fedő alatt a sütőben kb. 30 percig sütjük.

5. Tálcán vagy tányéron szolgáljuk fel, előtte szórjuk meg apróra vágott fokhagymával és zöldpetrezselyemmel.

Praktikus tanács

A padlizsánokat lisztezzük meg a végüknél, ahol megtöltöttük, különben kifolyik a töltelék.





SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!

PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE

instagram: _brigitta_toth_

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TESZT | CIEN MICELLÁS ARCLEMOSÓ

MÉREGTELENÍTÉS| HOGYAN CSINÁLOM?

KONYHAKALANDOK | KUKORICALISZTES, MAZSOLÁS SÜTEMÉNY