KONYHAKALANDOK | TÖLTÖTT PADLIZSÁN
Sziasztok!
Ti is szeretitek a padlizsánt? Ha igen, akkor itt a helyetek. A mai napon hoztam nektek egy finom padlizsános receptet.
Hozzávalók:
SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!
PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE
instagram: _brigitta_toth_
Ti is szeretitek a padlizsánt? Ha igen, akkor itt a helyetek. A mai napon hoztam nektek egy finom padlizsános receptet.
- 15 dkg disznóhús
- 5 dkg kenyér
- 1 tojás
- 2 dkg liszt
- 1 kg padlizsán
- 2 dl paradicsomlé
- 3-4 gerezd fokhagyma
- 1 köteg petrezselyem
- 0,5 dl olaj-> vagy ennek megfelelő zsiradék
- 2 dkg só
- 0,2 dkg bors
Elkészítés:
1. A padlizsánokat megmossuk, lecsorgatjuk, a száras végüknél vékony karikányit levágunk belőlük. Kiszedjük a belsejüket úgy, hogy a szélük kb. 1 cm vastagságú maradjon.
2. A húst és a vízbe áztatott, majd kifacsart kenyeret kétszer átdaráljuk.
3. A darálékra ráütjük a nyers tojást, lisztet adunk hozzá, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk petrezselyemmel, rátesszük az előzetesen vékonyra vágott és kivájt padlizsán részekkel együtt megpárolt hagymát, és az egészet jól összedolgozzuk.
4. A kivájt padlizsánokat meghámozzuk, megsózzuk, és kis ideig állni hagyjuk, hogy a kesernyés levet kiengedjék magukból, majd hideg vízzel kimossuk, lecsorgatjuk és megtöltjük őket. Egy lábasban vizet, paradicsom levet és kevés olajat vagy zsiradékot adunk hozzá, és fedő alatt a sütőben kb. 30 percig sütjük.
5. Tálcán vagy tányéron szolgáljuk fel, előtte szórjuk meg apróra vágott fokhagymával és zöldpetrezselyemmel.
Praktikus tanács
A padlizsánokat lisztezzük meg a végüknél, ahol megtöltöttük, különben kifolyik a töltelék.
PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE
instagram: _brigitta_toth_
facebook: @tothbrigittabrii
Megjegyzések
Megjegyzés küldése