KONYHAKALANDOK | KISKOSARAS FINOMSÁG
Hozzávalók
A tésztához:
A töltelékhez:
1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
2. A tésztából kisebb golyókat formálunk.
3. A formákat kibéleljük a tésztával.
4. A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk.
5. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral kemlény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket vagy a darált diót.
6. Ezt a habot pedig rátesszük a barack levkvárra.
7. 190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.
8. A kihűlt sütiket porcukorral hintjük meg.
SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!
PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE
instagram: _brigitta_toth_
A tésztához:
- 1 kg liszt
- 400 g zsír
- 2 és fél marék cukor
- 4 tojás sárgája
- 1 csomag vaniliás cukor
- 1 citrom héja és leve
- 1 csomag sütőpor
- 250 g tejföl
- kevés só
A töltelékhez:
- kókuszreszelék vagy darált dió
- sárgabarck lekvár
- 4 tojásfehérje
1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
2. A tésztából kisebb golyókat formálunk.
3. A formákat kibéleljük a tésztával.
4. A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk.
5. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral kemlény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket vagy a darált diót.
6. Ezt a habot pedig rátesszük a barack levkvárra.
7. 190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.
8. A kihűlt sütiket porcukorral hintjük meg.
SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!
PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE
instagram: _brigitta_toth_
Megjegyzések
Megjegyzés küldése