KONYHAKALANDOK | KISKOSARAS FINOMSÁG

Hozzávalók
A tésztához:
  • 1 kg liszt
  • 400 g zsír
  • 2 és fél marék cukor
  • 4 tojás sárgája
  • 1 csomag vaniliás cukor
  • 1 citrom héja és leve
  • 1 csomag sütőpor
  • 250 g tejföl
  • kevés só

A töltelékhez:
  • kókuszreszelék vagy darált dió
  • sárgabarck lekvár
  • 4 tojásfehérje
Elkészítés
1. A tészta hozzávalóit összevegyítjük és rugalmas tésztát gyúrunk belőle.

2. A tésztából kisebb golyókat formálunk.


3. A formákat kibéleljük a tésztával. 

4. A tésztával bélelt kosárkák aljára 1-1 kiskanálnyi lekvárt teszünk.

5. A tojásfehérjéket egy kevés cukorral kemlény habbá verjük, majd hozzáadjuk a kókuszreszeléket vagy a darált diót.

6. Ezt a habot pedig rátesszük a barack levkvárra.

7. 190°C-ra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük, majd ha kihűlt, kiemeljük a formákból.

8. A kihűlt sütiket porcukorral hintjük meg. 








SAJÁT KÉPEK EZÉRT SZERZŐI JOGI VÉDELEM ALATT ÁLLNAK- MÁSOLÁSRA, MEGOSZTÁSRA ENGEDÉLY SZÜKSÉGES!

PHOTOS BY ME- DONT COPY- ASK FOR COPY AND SHARE

instagram: _brigitta_toth_

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

TESZT | CIEN MICELLÁS ARCLEMOSÓ

MÉREGTELENÍTÉS| HOGYAN CSINÁLOM?

KONYHAKALANDOK | KUKORICALISZTES, MAZSOLÁS SÜTEMÉNY